Eğitim Sitesi

Kolon Nedir? Kolon Hakkında Kısaca Bilgi

Kolon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Kolon:

1. Sütun.

2. Katlardaki döşemeleri birbirlerine bağlayan düşey boru.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kolon:

1. Betonarme karkas yapılarda kirişlerden aldığı sabit ve hareketli yükleri kendi altındaki taşıyıcı elemanlara ileten, düşey olarak çalışan yapı elemanlarına denir.
2. Sıhhi tesisatta düşey ana boru.

 

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Kolon:

Hava fotogrametrisinde, aynı uçuş çizgisi boyunca çekilen ve ortak alanları bulunan ardışık fotoğraflar dizisi, fotoğraf şeridi, şerit.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    İm: Bir başka şeyi gösteren, bir şeyi anlatan, dile getiren şey; algılandığında belli bir şeyin tasarımını bizde uyandıran şey. Doğal imde, imle imlenilen arasında doğal bir bağlam vardır; yapma (uzlaşımsal) imde anlam saptanmıştır.

    Kübizm: 1. 1907'de Paris'te Picasso ve Braque öncülüğünde oluşan akım. Bu iki sanatçının yapıtlarını, küplerden oluşan bireşimler olarak yorumlayan eleştirmen Louis ve Veauxcelles akıma kübizm adını vermiştir. 2. Plastik sanatlarda özellikle resim ve heykelde kompozisyonu meydana getiren nesneleri ve canlı varlıkları doğadaki görünümleri ile değil, parçalanmış geometrik şekillerle ifade eden sanat akımı. 3. Doğa görünüşlerinin geometrik parçalanmaya tabi tutup, tablo yüzeyini doğa unsurlarından kurtararak yeniden inşa etme anlayışı.

    Riton: Tarih öncesi çağlara ait, topraktan yapılmış değişik biçim ve formlardaki törensel içki kabı.

    Folklor: Halkbilimi. Bir toplulukta yaşayan kişileri, onların gelenek ve göreneklerini masal, atasözü, türkü vb. yazın ürünlerini araştırıp o toplumun yaşayış ve duygularını inceleyen bilim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü