Eğitim Sitesi

Klayn Nedir? Klayn Hakkında Kısaca Bilgi

Klayn Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Klayn:

Yayılma alanın bir ucundan ötekine yapı ya da işlev bakımından sürekli değişkenlik serisi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Poikilotherm: Değişken vücut sıcaklıklı.

    Fermantasyon: 1. Bakteriler, mantarlar ve diğer mikroorganizmalar aracılığıyla, genellikle ısı vererek mayalanma işlemidir. 2. Bazı mikroorganizmaların ürettiği enzimlerin etkisiyle organik maddelerin uğradığı değişiklik. 3. Organik bir bileşiğin bir enzim sistemiyle anaerobik olarak parçalanmasıdır. Açığa çıkan enerji, hücrenin diğer olayları yürütmesinde kullanılır. 4. Bakteri, maya ve memelilerin kas hücrelerinde görülen oksijensiz şartlar altında glikoz moleküllerinin parçalanmasıyla enerjinin açığa çıktığı olay.

    İnvitro: Hücelerin, dokuların, organların ait oldukları organizmaların dışında yapay ortamlar içinde yetiştirilmeleri veya bulunmaları.

    Besin Ağı: 1. Ekosistemde yaşamın devamlılığı için karşılıklı bağlantı içinde olan besin zincirleri dizisi. 2. Bir komünitedeki türler arasındaki bağlantıya işaret eden tüm beslenme ilişkilerini içeren set. 3. Ekosistemde, organizmalar arasındaki karmaşık beslenme ilişkileri bir ağa benzetilir ve farklı türlerin birlikte oluşturduğu bu ilişkiler ağına besin ağı denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü