Eğitim Sitesi

Kırsal Yerleşme Nedir? Kırsal Yerleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Kırsal Yerleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kırsal Yerleşme:

Nüfusu 10 binden az olan yerlerdir. Kasaba, köy, köyaltı yerleşmeler (mezra, mahalle, bağ, yayla, divan)

 

Coğrafya Terimi Olarak Kırsal Yerleşme:

Genel olarak nüfusu 10 000'in altında olan yerlerdir. (Kırsal yerleşmeleri coğrafi açıdan ele alınan kriterlere göre sınıflandırmak mümkündür.)

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Şeyh: Ahilik teşkilatında çıraklık ve ustalık törenlerini yöneten, cezaların uygulanmasını sağlayan, ahlakî ve dini otorite.

    Ürün: 1. Doğadan elde edilen, üretilen yararlı şey, mahsul. 2. Eser. 3. Türlü endüstri alanlarında ham maddelerin işlenmesiyle elde edilen şey.

    Divan-ı Hümayun: Divan, devlet işlerinin görüşülerek karara bağlandığı en yüksek kurul. Divan teşkilatı Orhan Bey zamanında kurulmuştur. II. Mahmut yaptığı ıslahatlar sırasında Divanı kaldırarak yerine Bakanlar Kurulunu kurmuştur. Divan, padişah için danışma meclisi niteliğindedir. Divanın iki özelliği vardır, hem yönetim kurumudur hem de en yüksek mahkemedir.

    Buluş (İcat): Bir şeyi ilk kez ortaya koymaya veya icat edilmeye denir. Buluşlar, insanoğlunun ihtiyaçlarını karşılama ve karşılaştığı problemleri çözme gayret ve merakından doğmaktadır. Bununla beraber, planlı ve sürekli bir çalışma gerekmektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü