Eğitim Sitesi

Işıkta Çimlenme Nedir? Işıkta Çimlenme Hakkında Kısaca Bilgi

Işıkta Çimlenme Terimi Hakkında Bilgiler

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Işıkta Çimlenme:

Üç çimlenme faktörü yanında ışığında mutlaka bulunmasıyla meydana gelen çimlenmedir.

 

    Benzer Ekoloji - Çevre Terimleri

    Ekosistem: 1. Birbirleri ile ve cansız ortamla ilişki içinde olan kendi içinde yeterli bitki ve hayvan topluluğu. 2. Belirli bir alanda tüm canlı ve cansız faktörlerin, durmaksızın birbirleri üzerine etkileri ile ortaya çıkan yapıdır. Herhangi bir ekosistemden bahsedildiğinde onun yalnızca dış görünümü değil dış görünümle beraber besin maddelerinin ve enerjinin akış şeklide anlaşılır. Her ekosistem bir dereceye kadar kendine yakın diğer ekosistemlerin devamı durumundadır. 3. Belirli bir alanda bulunan canlılar ile bunları saran cansız çevrelerinin karşılıklı ilişkileri ile meydana gelen ve süreklilik arz eden ekolojik sistemlere denir. Örnek : Bir ekosistemin 4 temel bileşeni vardır: 1-Üreticiler (ototroflar) : Başlıca yeşil bitkiler 2-Tüketiciler (hetotroflar) : Genelde hayvansal canlılar 3- Ayrıştırıcılar (saprofitler) : Mantar, bakteri, funguslar 4- Doğal çevre İlk 3 bileşen, 4. bileşenin oluşturduğu cansız doğa içinde varlıklarını sürdüren canlı yaşamı kapsar.

    Su Kültürü: Suyu tatlı ya da tuzlu olan akarsu, çay ve göl gibi ekosistemlerde çeşitli su ürünlerini kapsayan hayvansal üretim ile bazı bitki türlerinin yetiştirildiği sisteme verilen isimdir.

    İşlenen Alan: Tahıllar, baklagiller, endüstri bitkileri, bağlar, meyve ağaçları, zeytinlik, sebzelik ve bunlar için ayrılan nadas dâhil tüm alanlara verilen isimdir.

    Ekim Nöbeti: Herhangi bir tarlada aynı yıl ya da yıllar içerisinde çeşitli ürünlerin bir düzen içerisinde belirli bir sıraya göre yetiştirilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekoloji - Çevre Terimleri Sözlüğü