Eğitim Sitesi

İhtisas Komisyonu (Sürekli Komisyon, Daimi Komisyon) Nedir? İhtisas Komisyonu (Sürekli Komisyon, Daimi Komisyon) Hakkında Kısaca Bilgi

İhtisas Komisyonu (Sürekli Komisyon, Daimi Komisyon) Terimi Hakkında Bilgiler

Siyaset Terimi Olarak İhtisas Komisyonu (Sürekli Komisyon, Daimi Komisyon):

Belirli bir alanda uzmanlaşmış bulunan ve belli sayıda milletvekilinden oluşan, her dönem kurulan komisyonlardır. İhtisas komisyonları işlerin mutfağını oluşturmaktadır. Tartışmaların büyük çoğunluğu komisyonlarda gerçekleştirilmektedir. Komisyonlar milletvekillerinin, bürokratlar ve STK temsilcileriyle görüş alışverişinde bulundukları bir platform oluşturmaktadır. TBMM'de halen 17 ihtisas komisyonu bulunmaktadır.

 

    Benzer Siyaset Terimleri

    Karma Komisyon: Milletvekillerinin yasama dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Başbakanlıktan gelen tezkereleri karara bağlayan ve Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşan komisyondur.

    Komisyon: Genel Kurul adına inceleme yapmak üzere kurulan ve belirli bir sayıda milletvekilinden oluşan kurullardır. Anayasa, kanunlar ve İçtüzük çerçevesinde kurulan komisyonlar TBMM'nin yasama ve denetim çalışmalarında önemli işlev görürler. Görev süreleri açısından komisyonlar daimi ve geçici olmak üzere ikiye ayrılırlar. Alt kurul.

    Genel Başkan: Bir kurum veya kuruluşun idaresinden bütünüyle sorumlu olan kimse.

    Kanun Tasarısı: Hükümet tarafından hazırlanan ve Bakanlar Kurulu'nun tüm üyelerinin imzalarıyla ve gerekçeli bir şekilde TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa önerileridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Siyaset Terimleri Sözlüğü