Eğitim Sitesi

HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) Nedir? HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) Hakkında Kısaca Bilgi

HSCSD (High Speed Circuit Switched Data) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak HSCSD (High Speed Circuit Switched Data):

Yüksek Hızlı Devre Switch'li Veri. Bir GSM ağında devre-switch'li verinin yüksek hızlı iletimini sağlayan bir transmisyon metodu. Özel terminaller gerektiren HSCSD, 14,400 bit/saniye hızla çalışan iki GSM kanalının toplam 28,800 bit/saniye hızda çalışmasını sağlayabilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Çağrı Bekletme: Kullanıcıya gelen bir çağrı olduğunu bildirir ve mevcut konuşmayı veya uygulamayı kesmeden çağrıyı cevaplama, reddetme veya ihmal etme seçeneğini verir.

    SIM (Subscriber Identity Module): Abone Kimlik Modülü. Cep telefonlarında kimlik belirleme çipini taşıyan kart. Abonenin telefon numarası, ağda kimlik belirleme için şifreli bir algoritma, PIN ve abonenin telefon defterini içerir. Üçüncü jenerasyon UMTS ağlarda yerini USIM adlı yeni bir teknolojiye bırakacak.

    Akıllı Telefon: "Akıllı Telefon" (Smart Phone) üç şeye karşılık gelir: E-posta, Internet ve klavye gibi gelişmiş özellikler sunan telefonlar, tam bir işletim sistemi yazılımı çalıştıran telefonlar veya aynı anda her ikisini de gerçekleştiren telefonlar.

    Call Hold: Çağrı Bekletme. Abonenin, konuştuğu aboneyi bekletmeye alarak başka bir çağrı yapabilmesi özelliğidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü