Eğitim Sitesi

Gabari Nedir? Gabari Hakkında Kısaca Bilgi

Gabari Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Gabari:

Yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Gabari:

Araçların yüklü veya yüksüz olarak karayolunda güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerini belirleyen ölçülerdir.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Gabari:

Yapılacak bir binanın imar planında belirtilmiş azami yükseklik.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Gabari:

Kimi eşyaya verilmesi gereken boyutları, yan görünüşü çizmeye, hazırlamaya ya da denetlemeye yarayan örnek anlamına gelmektedir.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Geçici Tescil Şerhi: Geçici tescil, bir taşınmaz malla ilgili olarak ayni bir hak iddiasında bulunanların haklarını ispat edebilmeleri için veya bir tapu işlemi yaptıracakların eksik belgeleri bulunması halinde bu eksik belgelerini tamamlamaları için kendilerine süre verilerek, kesin tescil yapılıncaya kadar mal sahibi veya ilgililerin istemi veya mahkeme kararıyla şerhler sütununa yapılan geçici bir belirtmedir.

    Yardımcı Siciller: Bunlara fer’i siciller de denir. Kısaca şunlardır; a) Mal sahipleri sicilli, b) Aziller sicili, c) Düzeltmeler sicili, d) Kamu orta malları sicili.

    Ölüm Karinesi: Bir kimse, ölümüne kesin gözle bakılmayı durumlar içinde ortadan kaybolmuş ise cesedi bulunamamış olsa bile, o yerin en büyük mülki amirinin emriyle nüfus kütüğüne ölü kaydı düşürülür. Bu duruma ölüm karinesi denmektedir.

    Miras: İnsanların ölümü halinde kanunda belirtilen mirasçılarına, intikal eden hak ve borçların bütününe Miras denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü