Eğitim Sitesi

Eumaios Nedir? Eumaios Hakkında Kısaca Bilgi

Eumaios Terimi Hakkında Bilgiler

Mitoloji Terimi Olarak Eumaios:

Odysseus'un sadık çobanı

 

    Benzer Mitoloji Terimleri

    Hippo Kampos: Yarısı at yarısı balık olan deniz hayvanları. Nereidler bunların üzerine binip dolaşırlardı.

    Thessallia: Tanrılar dağı Olympos'u da içine alan kuzey doğu Yunanistan da bir bölge.Herakles ile Khalkiope'nin oğlu Thessalos bu bölgeye adını vermiştir.

    Erikhthonios: Hephaistos'un oğlu. Hephaistos'un yere saçılan tohumlarından meydana gelen yarı insan yarı yılandı. Athena bu çocuğa acıyıp onu bir kutuya koydu ve Kekrops'un üç kızına emanet etti. Erikhthonios büyünce çok akıllı bir insan oldu ve Atina krallığını ele geçirdi.

    Agdistis: Eski Anadolu Tanrıçalarından. Adını Sivrihisar bölgesindeki Agdos dağından almıştır. Pausanias'ın anlattığına göre, Zeus bir rüya görüyor ve tohumları yeryüzüne saçılıyor bu tohumlardan kendisinde hem dişilik hemde erkeklik vasfı bulunan Agdistis yaratılıyor, Tanrılar bu tuhaf mahluku yakalıyorlar. Erkeklik uzvunu kesiyorlar. Kesilen uzvun yerinden bir badem ağacı çıkıyor. Sangrios (Sakarya) nehrinin kızı, bu ağaçtan bir badem koparıyor, göğsüne koyuyor ve gebe kalarak Attis'i dünyaya getiriyor. Attis çok güzel bir delikanlı oluyor. O sırada, erkekliğini kaybettiği cihetle yal nız kadınlık vasfını muhafaza eden Agdistis, bu güzel genci seviyor.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mitoloji Terimleri Sözlüğü