Eğitim Sitesi

Dekorasyon Nedir? Dekorasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Dekorasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Dekorasyon:

1. Dekor yapma işi, iç mimari, süsleme.

2. Bir bina içi veya dışının sanat eseri, eşya ya da mobilyalarla süslenerek düzenlenmesi işi.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Dekorasyon:

Dekore etme işi, bir yeri dekore etme biçimi. Mekanı oluşturan işleve bağlı öğelerin ve yüzeylerin düzenlenmesi eylemi.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Dekorasyon:

Yapıların içinde veya dışında uygulanan bezeme işi.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Mescid: Minbersiz İslam ibadet yapısıdır. Diğer İslam ülkelerinde mescit sözcüğü Türkçedeki cami karşılığında kullanılmıştır. Cami-mescit ayrımı sadece Anadolu Türk mimarisinde geçerlidir. Mescitler tek mekânlı oldukça basit yapılardır. Yalnızca secde edilen yer olarak günlük vakit namazlarının kılınabilmesi için genellikle mahalle aralarında ve mahalle ölçeğinde inşa edilmiştir.

    Seramik: 1- Çini. Keramik. Killerin, suyla karıştırıldıklarında, plastik özellikleri olan, kolayca biçimlendirilebilen bir hamura dönüşme, pişirildikten sonra da sert, sağlam, değişmez bir yapı kazanma özelliklerine dayalı çömlek üretme sanatı. 2- Hammaddesi kil olan elde kalıpta veya tornada biçimlendirilmiş ve fırınlanmış her tür eşya. 3- Yüksek ısıda pişirilmiş topraktan yapılan vazo, çanak, çömlek gibi el sanatı ürünleri.

    Abir: Mürekkebe katılan koku verici madde. Yaygınlıkla Beyaz Sandal, Sümbül Kökü, İğde Çiçekleri, Turunç, Kırmızı Gül, Narenciye otları ile bir miktar dövülmüş Misk karışımıdır.

    Tuş: 1- Fırçanın tuval üzerinde sağa sola, aşağı yukarı hareket ettirmeden bıraktığı boya. 2- Yağlıboya resimde fırça darbesiyle yüzey üzerinde oluşan boya lekesi. İzlenimci resme dek ressamlar tuşların görülebilir olmasından özellikle kaçınmış ve homojen yüzeyler elde etmeyi amaçlamışlardır. İzlenimci resim ise, aksine, büyük oranda tuşların farkedilebilir nitelikte bırakılması tekniğini yeğlemiştir. Tuş kullanımının daha ön plana çıktığı bir resim akımı ise Taşizm'dir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü