Eğitim Sitesi

Carrier To Noise Ratio (C/N) Nedir? Carrier To Noise Ratio (C/N) Hakkında Kısaca Bilgi

Carrier To Noise Ratio (C/N) Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak Carrier To Noise Ratio (C/N):

Taşıyıcı Gürültü Oranı. Alınan işaretteki taşıyıcı gücünün gürültü gücüne oranının dB cinsinden ifadesi. Bir video sinyalinde C/N ne kadar büyük olursa resim de o kadar iyi olur.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    GSO: Jeosenkron yörünge. Bu yörüngedeki uydular yeryüzü ile aynı hızla döndüklerinden turunu 24 saatte tamamlar ve bu yüzden bakıldıkları yerden sabit konumda görünürler.

    High Definition Television (HDTV): Standart televizyona göre daha geniş, iki misli satır sayısı olan, 1152×2048 pixel yüksek tanımlı televizyondur.

    Satellite: Ekvatorun 22,237 mil yukarısında sabit yörüngede, dünyayla eşit hız, ve aynı yönde (saatte 7,000 mil doğudan batıya doğru) dönen sofistike bir elektronik haberleşme aktarma istasyonu.

    Conditional Access Module (CAM): Yayının alımını belirli bir grup kullanıcıyla sınırlamaya yarayan koşullu erişim modülüdür. İngilizcedeki "Conditional Access Module" kelimelerinin kısaltmasıdır. Yani belirli şifreleme yöntemleri kullanarak (Viaaccess, Irdeto, Conax, Seca, Mediaguard, Nagravision, Cryptoworks vb.) paralı yayın yapan TV kuruluşlarının abonelerine verdiği modüllerin genel adı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü