Eğitim Sitesi

Birim Fiyat Listesi Nedir? Birim Fiyat Listesi Hakkında Kısaca Bilgi

Birim Fiyat Listesi Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Birim Fiyat Listesi:

Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Birim Fiyat Listesi:

Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler Büyük Fiyat Analizi esaslarına göre hesaplanarak Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Yüksek Fen Kurulunca Birim Fiyat Listesi olarak bastırılır ve dağıtılır.

 

İnşaat Terimi Olarak Birim Fiyat Listesi:

Her takvim yılı başında rayiçler tespit edildikten sonra yapılarda bulunan imalatlara ve nakliyeye tabi malzemelerin yükleme-boşaltma ve istifine ait analizler Büyük Fiyat Analizi esaslarına göre hesaplanarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yüksek Fen Kurulunca Birim Fiyat Listesi olarak bastırılır ve dağıtılır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Şantiye Binası: İşlerin yürütülebilmesi için şantiyede kurulan geçici bina.

    Muhtar: Köy veya mahallenin yasalarla belirtilmiş işlerini yürütmek için o köy veya mahallede oturanların seçtikleri kimseler.

    Kompost: Organik esaslı katı atıkların oksijenli veya oksijensiz ortamda ayrıştırılması suretiyle üretilen toprak iyileştirici madde.

    Yerindelik Denetimi: Yerindelik denetimi, kamu hizmetinin, kamu yararı gözetilerek etkili ve verimli sunulması hakkında denetim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü