Eğitim Sitesi

Bağıntı Nedir? Bağıntı Hakkında Kısaca Bilgi

Bağıntı Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Bağıntı:

1. Bir ya da birkaç şeyin bir ya da birkaç şeye karşı olan durumu, oranı, niteliği.

2. İki nesne, iki olgu arasında var olan ilişki.

3. Evrende eşyayı, kavramları, tasarımları birlik ve bağlılık gibi ilişkiler açısından gösteren nitelik.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Bağıntı:

Bir kartezyen çarpımın alt kümesi.

 

Fizik Terimi Olarak Bağıntı:

İki veya daha çok nitelik arasında matematik işlemleri yardımıyla kurulan bağlılık veya eşitlik.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Erkin Eğitim: 1. Aristo felsefesine göre, yetişmekte olan bir kimseyi insanlık ve özgürlük bakımından yetkin duruma getirmeye yarayan eğitim. 2. Ortaçağda Avrupa'da okumakta olan bir kimseye gerekli düşünce ve sanat kültürünü sağlayan yedi bilgi koluna (liberal arts) verilen genel ad. 3. J. Dewey'nin görüşüne göre insana bağımsızlık ve özgürlük kazandırıcı nitelikte olan eğitim. 4. Sınırı dar ve uzmanlığa kaçan eğitimden çok, sınırı geniş ve genel bir özellik taşıyan eğitim türü.

    Burs: Maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere veya sınavlarda belirli derecelere giren öğrencilere orta ya da yüksek öğrenimlerini sürdürebilmeleri için, belli bir süre devlet ya da özel kuruluşlarca ödenen aylık para. Burslar geri ödemeli veya geri ödemesiz şekilde olabilir.

    Açık Hava Oyun Araçları: Çocukların açık havada oynadığı salıncak, tırmanma merdiveni, kaydırak, tünel ve kum havuzu gibi araçlar.

    Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu: Türk Deniz Kuvvetlerinin kara birlikleri, denizaltıları, suüstü gemileri, uçak/helikopterleri, SAT/SAS birliklerinde ve Sahil Güvenlik Komutanlığının sahil güvenlik botları, uçak/helikopterleri ile kara birliklerinde görev yapacak astsubayları yetiştirmek üzere eğitim-öğretim veren kurum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü