Eğitim Sitesi

Atmosfer Basıncı Nedir? Atmosfer Basıncı Hakkında Kısaca Bilgi

Atmosfer Basıncı Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:

Atmosferi oluşturan gazların belli bir ağırlığı vardır. Gazların yeryüzündeki cisimler üzerine uyguladığı basınca atmosfer basıncı denir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:

Deniz seviyesinde bir metrekare yüzeye etkiyen 101300 N'luk kuvvet.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Atmosfer basıncı:

1-Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm2 alana yaptığı basınç "1 atmosfer" basıncıdır.

2-Deniz seviyesinde bir metrekare yüzeye etkiyen 101300 N'luk kuvvet.

 

Kimya Terimi Olarak Atmosfer Basıncı:

1-Atmosferdeki havanın ağırlığından dolayı uyguladığı açık hava basıncı.

2- 76 cm (760 mm) yüksekliğindeki civa sutunun uyguladığı basınç.

 

Biyoloji Terimi Olarak Atmosfer basıncı:

Atmosferin yer yüzünde bulunan her cisim üzerine yaptığı basınç. Deniz seviyesinde, 760 mm'lik civa sütununun 1 cm² alana yaptığı basınç "1 atmosfer" basıncıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Şehir Nüfusu: Türkiye'de nüfusu 10.000'nin üzerinde olan yerleşmeler kent, kentlerde yaşayan nüfusa da kentsel nüfus denir.

    Tabaka: Maddelerin belirli bir ortam içinde coğrafi şartlara göre çökerek ince veya kalın bir kat halinde toplanmış şekline verilmiş addır.

    Taban Suyu: Altta geçirimsiz bir tabaka ile sınırlandırılan, geçirimli tabaka içindeki sulardır. Bu sular genellikle yüzeye yakındır. Marmara Bölgesi'ndeki ovalar, Ege Bölgesi'ndeki çöküntü ovaları, Muş, Erzurum ve Pasinler ovalarındaki yer altı suları bu gruba girer.Yer altı suyu.

    Rezerv: 1- Yeraltında bulunan sıvı, gaz ve katı yakıt, mineral ve doğal kaynakların kullanılabilir potansiyeli. 2- Yatağında veya havzasında bulunduğu bilinen, ancak henüz çıkarılmamış ve işlenmemiş maden cevherleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü