Eğitim Sitesi

Asit Nedir? Asit Hakkında Kısaca Bilgi

Asit Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Asit:

Sudaki çözeltisi hidrojen ( H + ) iyonu veren ve mavi turnusol kağıdını kırmızıya dönüştüren bileşik.

 

Kimya Terimi Olarak Asit:

1-Suda çözündüğünde ortama hidrojen iyonları (H+) ya da hidronyum iyonları (H3O+) verebilen maddelerdir. 2-Sulu çözeltisinde hidrojen iyonu derişimini artıran madde.

 

Biyoloji Terimi Olarak Asit:

Molekül ya da iyonlar su içinde hidrojen iyonlarını (proton) veren bir maddedir. Asitler ekşi bir tada sahiptir, mavi turnusol kağıdını kırmızıya çevirir ve bazlarla birleşerek tuzları oluşturur.

✔ Su içerisinde çözündüklerinde suya H+ iyonu veren maddelerdir.
✔ Mavi turnusol kağıdının rengini kırmızıya dönüştürürler.
✔ pHları 7 den düşüktür.
✔ Tatları ekşidir.
✔ Karbondioksit, yağ asidi ve aminoasit asit özellik gösterirler. Ortamda çok fazla biriktiklerinde pH ın düşmesine yani ortamın asitleşmesine neden olurlar.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Asit:

Hidrojen iyonu açığa çıkaran kimyasal madde.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Oksotrof: Ana ve babanın genlerinde bulunmasına karşın kendi büyümesi için gerekli molekülü sentezleyemeyen mutant mikroorganizma.

    Ökaryot Hücre: Hücreler yapısına göre prokaryot ve ökaryot olmak üzere ikiye ayrılır. Ökaryot hücre, zarla çevrili organelleri ve gerçek çekirdeği olan olan hücrelerdir. Protistalar, mantar, bitki ve hayvanlar ökaryot hücreyapısındadır.

    Statör: Jeneratörlerde düzgün ya da manyetik alan oluşturan mıknatıslar .

    Protein: 1- Canlı hücrelerinin temel yapısını oluşturan, genel olarak sülfür, oksijen ve karbon öğeleri bulunan amino asit bileşiminden oluşmuş karmaşık yapılı doğal madde. 2- Yapısında karbon, hidrojen, oksijen ve azot gibi elementleri bulunduran temel moleküllerdir. Amino asitlerin peptid bağlarıyla birleşmesinden oluşur. Proteinlerin amino asitlerine kadar parçalanması işlemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü