Eğitim Sitesi

Antioksidan Katkılar Nedir? Antioksidan Katkılar Hakkında Kısaca Bilgi

Antioksidan Katkılar Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Antioksidan Katkılar:

Oksitlenme nedeniyle oluşan bozulmayı, bayatlamayı veya renk bozulmasını geciktirerek yiyecekleri koruyan katkı maddeleri.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Amin: Azot içeren ve baz özelliğinde organik maddeler.

    Protein: Proteinlerin yapı taşları amino asitlerdir. Amino asitleri organ dokusunu yenilemeye yardımcı olur ve kasları geliştirip, saç, tırnak ve cildi destekler. Amino asitler kan üretimi için de kullanılır ve antikorların hastalıklarla savaşmasına yardım eder. Protein açısından zengin yiyecekler arasında süt, balık, et, ceviz türü kuru yemişler, peynir ve yumurtalar olarak sayılabilir.

    Fitokimyasallar (Fitogıdalar): Besleyici olmayan ancak insanlar üzerinde faydalı etkileri olduğu düşünülen, flavonid veya karotenid gibi, biyoaktif bitkisel madde.

    Mayalanmış Süt: Mayalanmış süt ürünleri, ayrıca kültür mandıra ürünleri veya kültür süt ürünleri olarak bilinir, laktik asit bakterileri olan laktobasilus, laktokokus ve lökonostok ile mayalanmıştır. Mayalanma süreci ürünün raf ömrünü uzatır ve ayrıca sütün sindirimini kolaylaştırır ve tadını arttırır. Mayalanmış süt ürünlerinin M.Ö. 10 000 yılından bu yana var olduğuna dair deliller vardır. Farklı tatlara sahip geniş bir kültür süt ürünleri yelpazesi sağlayacak kadar laboratuarlarda değişik laktobasili türü geliştirilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü