Eğitim Sitesi

Dosya Yükle

Kiralık Konak Romanı Test Soruları ve Cevapları (100 Temel Eser)

Kiralık Konak Romanı Test Soruları ve Cevapları (100 Temel Eser)

1. Romanın sonunda ölen roman kahramanı kimdir ve bu ölüm anına şahit olan kişi aşağıdaki seçeneklerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?

A) Hakkı Celis - Hüsnü Bey

B) Hakkı Celis - Azmi Bey

C) Cemil Bey - Hakkı Celis

D) Hakkı Celis - Faik Bey

E) Hüsnü Bey - Azmi Bey

2. Naim Efendi’nin yalnız kaldığı zamanlarda onun sık sık ziyaretine gelen, onu yalnız bırakmayan, ona sürekli destek olan kardeşinin adı nedir?

A) Neyyire   B) Belkıs      C) Selma Hanım    D) Nuriye         E) Seniha

3. Hekimler Seniha’ ya farklı yere gitmesinin, biraz kırlarda gezip, denizlerde eğlenmesini tavsiye ettiklerinde Seniha, Madam Kronski ile nereye gitmiştir?

A) Büyükada         B) Marmara Adası      C) Kınalı Ada     D) Heybeli Ada     E) Avşa Adası

4. Naim Efendi’nin torunları kimdir?

A) Seniha-Cemil         B) Cemil-Neyyire           C) Hakkı Celis- Faik               D) Belkıs-Hakkı Celis        E) Seniha-Hakkı Celis

5. Romanda şiir yazan ve yazdığı şiirleri bulunduğu ortamlarda okumaktan çekinmeyen kişi kimdir?

A) Naim      B) Cemil      C) Faik Bey      D) Kasım Paşa       E) Hakkı Celis

6. Hakkı Celis kitabın sonunda nereye gitmektedir?

A) Eve         B)  Seniha ile evlenip dış ülkeye       C)  Dış ülkeye       D)  Savaşa       E) Mezarlığa

7. Naim Bey konağı satmamak için nasıl bir bahane bulmuştur?

A) “Ev yıkılmak üzere” demiştir.

B) “Burada büyüdüm, burada yaşlandım” demiştir.

C)  “Ev eski” demiştir.

D)  “Alıcı çıkmaz” demiştir.

E) “Askerler boş evleri işgal ediyorlar” demiştir.

8 . "Kiralık Konak" adlı roman için aşağıdakilerden hangisi uygun bir ifade değildir?

A) Batı etkisinde gelişen Türk toplumunun toplumsal dönüşümlerinin romanıdır.

B) Üç kuşağın çatışmaları görülür.

C) Geleneksel değerlerin, kurumların durumları yüceltilir.

D) Geleneksel büyük aile yapısının dağılışı görülür.

E) Yakup Kadri Karaosmanoğlu tarafından yazılmıştır.

9. "Kiralık Konak" adlı romandaki karakterlerden biri olan "Seniha"nın özelliği aşağıdaki seçeneklerden hangisinde yoktur?

A) Naim Efendinin torunudur.

B) Okuduğu kitaplar sonucu, eski ahlâk değerlerine harfi harfine uyan birisidir.

C) Sürekli değişen, hayal dünyasında gezinen birisidir.

D) Servet Beyin kızıdır.

E) Kendini batılı olmaya hazırlayan şımarık bir tiptir.

10. Yakup Kadri Karaosmanoğlu “Kiralık Konak” romanında üç kuşağı bir arada anlatmak ister. Bu üç kuşağın temsilcileri aşağıdakilerden hangisidir?

A) Servet Bey - Naim Efendi - Hakkı Çeliş

B) Hakkı Celis – Sekine Hanım - Cemil

C) Naim Efendi- Servet Bey - Faik

D) Naim Efendi- Servet Bey - Seniha

E) Naim Efendi- Sekine Hanım - Servet Bey

CEVAP ANAHTARI : 1-A, 2-C, 3-A, 4-A, 5-E, 6-D, 7-E, 8-C, 9-B, 10-D

Ekleyen: Editör     Okunma: 40679 kez

tags

Benzer Yazılı Sınav Soruları

sorularBabalar ve Oğullar Romanı Test Soruları ve Cevapları (100 Temel Eser) (Paylaşım: Editör    Hit: 14516)


sorularİlkçağ Uygarlıkları test soruları ve cevapları-2 (Paylaşım: Editör    Hit: 56599)


sorularÜtopyaya Yolculuk Kitabı Test Soruları ve Cevapları (Paylaşım: Üyeler    Hit: 9655)


sorularDoğal Sayılarda Sayı-Basmak Değeri Ve Çözümleme (Paylaşım: Editör    Hit: 4296)


sorularİlkçağ Uygarlıkları test soruları ve cevapları-3 (Paylaşım: Editör    Hit: 53909)


nextİçerik Hakkında Yorum Yazın...

Yazan:    

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz

Arabalı Oyunları Oyna

Reklamlar

Yazılı Sınav Soruları - İlkokul - Ortaokul - Lise Soru Bankası >> Sayfasına Dön