Eğitim Sitesi

6. Sınıflar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları ve Cevapları-1

6. Sınıflar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları ve Cevapları-1

6. Sınıflar Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Çalışma Soruları ve Cevapları

 

1. “Bilginin işlenmesinde ve depolanmasında da bilgisayar ve iletişim teknolojilerini baz alan bir toplum yapısıdır. Bilgi toplumunun etkileşimde bulunduğu en önemli kavram “bilgi teknolojileri” dir.”
Yukarıda verilen tanım hangi toplum yapısına aittir?

a) Göçebe toplumlar      b) Tarım toplumu    c) Sanayi toplumu        d) Bilgi toplumu

 

2. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu İletişim Teknolojisi Araçlarından biridir?

a) Video kamera          b) Video çalar        a)Modem        d) Hepsi

 

3. Aşağıdakilerden hangisi Bilgi Toplumu İletişim Teknolojisi Araçlarından biri değildir?

a) Televizyon         b) Cep Telefonu        c) Satranç         d) Radyo

 

4. “Bilgisayarda bilgilerin kaydedildiği birimlere ……… adı verilir ve içerisindeki bilgi; resim, yazı, çizim, ses gibi her şey olabilir.” Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Dosya          b) Klasör       c) Harddisk        d) Flash Disk

 

5. Aşağıdakilerden hangisi Dosya İsmi kısımlarından biri değildir?

a) Dosya adı         b) Dosya uzantısı           c) Nokta          d) Virgül

 

6. Aşağıdakilerden hangisi iletişim araçlarından biri değildir?

a) Faks      b) Telefon              c) Radyo      d) PlayStation

 

7. İnternetten 30 günlük bir Anti-Virüs yazılımı indiren bir kişi hangi tür yazılıma sahip olmuştur?

a) Ücretsiz Yazılım        b) Paylaşılan Yazılım   c) Demo Yazılım    d) Korsan Yazılım

 

8. Aşağıdakilerden hangisi Lisanslı Yazılım kullanmanın avantajlarından biri değildir?

a) Virüs tehlikesi azdır.

b) Yazılımın hata verme olasılığı çok düşüktür.

c) Defalarca kopyalanabilir.

d) Sınırlı değildir; tüm özellikleri içerir.

 

9 Devlet uygulamaları sayesinde aşağıdakilerden hangisini yapabilirim?

a)  Alışveriş yapabilirim        b) Oyun oynayabilirim        c) Video izleyebilirim      d) TC kimlik numaramı sorgulayabilirim

 

10. Masaüstünde oluşturacağım bir dosyanın adı aşağıdakilerden hangisi olabilir?

a) Atatürk*.docx     b) 10:kasım:docx     c) Mustafa/Kemal/Atatürk.txt    d) Atatürküm.pdf

 

11. Aşağıda verilen dosya uzantıları ve açıklamalarını eşleştiriniz.

TXT                       Müzik dosyası

MP3                     Resim dosyası

JPG                       Yazı dosyası

GİF                       Kitap

PDF                      Çalıştırılabilir dosya

AVİ                       Hareketli resim

EXE                       Film / Video dosyası

 

12. Ortak bir özelliğe sahip dosyaları bir arada bulunduran (gruplandıran) birimlere ne denir?

a) Dosya        b) Klasör       c) Belge       d) Kitaplık

 

13.  Bir klasör içerisinde aynı ada ve uzantıya sahip birden fazla dosya olabilir. (    )

       Bir klasör içerisinde aynı isme fakat farklı uzantıya sahip dosyalar bulunabilir. (     )

Yukarıdaki 2 farklı açıklamanın doğru olup olmadığını yanlarındaki parantez içine yazınız.

 

14. "1999 yılında Amerika'da yaşayan bir kişi, kullanım süresi bitmiş olan ehliyetini yeniledi. Bu işlemi yerinden ayrılmadan sabahın altısında ve birkaç saniye içerisinde yaptı. Eğer bu işlemi, beş yıl önce yapsaydı, yaklaşık 50 km yol gidecek, ayrıntılı bir form dolduracak ve birkaç saat bekleyip, yine 50 km geri gelecekti.” Sizce bu işi, hangi tür sistemi kullanarak kısa sürede bitirmiştir?

a) E-Ehliyet        b) E-Devlet       c) E-Posta         d) E-Mail

 

15. Aşağıdakilerden hangisi E-Devlet uygulamalarının sağladığı faydalardan biri değildir?

a) Zamandan kazanç sağlanır.      b) Maliyetler düşer ve verimlilik artar.

c) Memnuniyet artar.                     d) Ekonomik gelişim desteklenmez.

 

16. Aşağıdakilerden hangisi E-Devlet uygulamalarının sağladığı faydalardan biri değildir?

a) Hayat kalitesi azalır. dersimiz.com

b) Bireysel katılım artar.

c) Kâğıt bağımlılığı ve kullanımı azalır.

d) Kamu ile olan işlemler için vatandaşın talep ettiği bilgilere bir noktadan ve doğru şekilde ulaşılır.

 

17. “………… Herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir.” Noktalı yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

a) Telif hakkı   b) Kişilik hakkı      c) Bilgi edinme hakkı   d) Hiçbiri

 

18. Bir bilişim sistemine hukuka aykırı olarak girmek, orada kalmaya devam etmek, bilişim sisteminden izinsiz veri kopyalamak, sistemi erişilmez kılmak ve çalışmaz hale getirmek hangi suçu oluşturur?

a) Ceza suçu       b) Bilgi suçu        c) Bilişim suçu   d) Teknoloji suçu

 

19. Aşağıdakilerden hangisi bilişim suçlarına örnek olarak gösterilemez?

a) Başkasına ait mail hesabını çalmak            b) Kredi kartı bilgilerini ele geçirmek

c) Web sitelerini “hack”lemek                         d) Media Marketten yazıcı çalmak

 

20. Yerel ağların birleşiminden meydana gelen dünyanın en büyük ağına kısaca ne deriz?

a) LAN             b) WAN        c) İnternet        d) Wireless

 

Cevap Anahtarı

1-D  2-D 3-C 4-A  5-D  6-D  7-B   8-C  9-D   10-D

11-
TXT                      Yazı dosyası

MP3                     Müzik dosyası

JPG                     Resim dosyası

GİF                      Hareketli resim

PDF                     Kitap

AVİ                      Film / Video dosyası

EXE                     Çalıştırılabilir dosya

12-B   13- 1.si Yanlış 2.si Doğru

14- B  15- D     16-A   17-A   18-C   19-D  20-B

Ekleyen: Erdinç Dönmez     Okunma: 2175 kez

tags

Benzer Yazılı Sınav Soruları

sorular6. Sınıf Türkçe dersi 1. Dönem 3. Yazılı yoklama soruları. (Paylaşım: MERAL YUVACI    Hit: 40682)


sorular6. Sınıflar sosyal bilgiler dersi 1. dönem 1. yazılı sınav soruları (Paylaşım: Editör    Hit: 1210)


sorular6.Sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi 2.Dönem 2.Yazılı Sınav Soruları (Paylaşım: Yakup Değer    Hit: 5056)


sorular6.Sınıf matematik dersi 1.dönem 3.yazılı sınav soruları ve cevapları (Paylaşım: egitim-forum.com    Hit: 6097)


sorular6. Sınıflar fen bilimleri dersi 1. dönem 1. yazılı sınav soruları (Paylaşım: Editör    Hit: 1251)


nextİçerik Hakkında Yorum Yazın...

Yazan:    

Henüz Yorum Yazılmamış.
İlk Yorumu Siz Yazabilirsiniz

Kız Oyunları Oyna

Reklamlar

Yazılı Sınav Soruları - İlkokul - Ortaokul - Lise Soru Bankası >> Sayfasına Dön