Eğitim Sitesi

Zorba Nedir? Zorba Hakkında Kısaca Bilgi

Zorba Terimi Hakkında Bilgiler

Genel Türkçe Terimi Olarak Zorba:

Gücüne güvenerek hükmü altında bulunanlara söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan (kimse), müstebit, despot, diktatör.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Zorba:

Gücüne güvenerek hükmü altında bulunanlara söz hakkı ve davranış özgürlüğü tanımayan (kimse).

 

    Benzer Genel Türkçe Terimleri

    Analiz: Çözümleme, tahlil.

    Yesrib: Hz. Peygamber (sav)'in Medine'ye hicret etmeden önce Medine'ye verilen isim.

    Çorak: 1. Bitkisi iyi olmayan (toprak). 2. Verimli olmayan (toprak). 3. Acı (su). 4. (mecaz) Verimsiz, kısır, bakımsız, yoksul. 5. (isim) Toprak damlara çekilen, su geçirmeyen killi toprak. 6. (isim) Bazı toprakların yüzünde beyaz bir katman durumunda toplanan ve eskiden barut yapmakta kullanılan potaslı, sutlu tuz.

    Kılavuz: 1.Yol gösteren, tarihî ve turistik yerleri gezerken bilgi aktaran kimse, rehber. 2. Herhangi bir alanda ve konuda bilgi veren, yol yöntem gösteren kitap vb. 3. Evlenecek olan erkek veya kadına eş bulan kimse. 4. (mecaz) Ruhsal ve zihinsel bakımdan yol gösteren,ışık tutan kimse. 5. (denizcilik) Kılavuz kaptan. 6. (sinema) Makaradaki filmlerin başında ve sonunda yer alan, filmin alıcı, yıkama aracı, basım aracı, gösterici vb. araçlara takılıp çıkarılmasında kolaylık sağlayan, asıl film için pay bırakan çeşitli renklerde film parçası. 7. (teknik) Somun veya boru içine yiv açmakta kullanılan araç. 8. (teknik) Dar ve uzun bir yerden tel, kablo gibi bükülebilen birşey geçirilirken bunların ucuna bağlandığı sert nesne. 9. (denizcilik) Kılavuz gemisi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genel Türkçe Terimleri Sözlüğü