Eğitim Sitesi

Zoom Lens Nedir? Zoom Lens Hakkında Kısaca Bilgi

Zoom Lens Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Zoom Lens:

Optik anlamda manuel ya da motorlu olarak zoom yapabilen objektifleri ifade etmektedir. Ki bunlar kameralarda 3x yani 3:1 oranda zoom özellikli olarak ifade edilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Zoom Lens:

Devamlı değişken görüntüsel uzaklıktaki bir lens.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    TIFF: (Tagged Image File Format) İmaj programları kullanılarak bilgisayarların büyük bölümünde okunabilen bir dijital dosya türüdür. 16,8 milyon rengi desteklediğinden fotoğraf için çok uygundur. TIFF dosyalarını "kayıpsız sıkıştırma" ile görüntü kalitesini düşürmeden sıkıştırmak mümkündür.

    Anahtar ton: CMYK görüntüdeki siyah. / Bir görüntüdeki en önemli veya ana ton, özellikle siyah ve beyaz arasındaki orta tondur.

    Kontak Baskı: Filme çekilmiş görüntünün; başka bir film, kart ya da kalıp üzerine konularak pozlandırılması. Özellikle siyah/beyaz fotoğrafları, büyütmeden önce seçebilmek için negatifle aynı boyda üretilen küçük baskılardır.

    Diyafram: 1- Işığın filme ya da algılayıcıya ulaşmasını sağlayan objektifin ortasındaki açıklığın boyutunu ayarlamaya yarayan, objektifin içerisinde yer alan ve üst üste yerleştirilmiş metal levhalardan oluşan mekanizmadır. 2- Fotoğraf makinelerinin objektiflerinde açılıp kısılarak filme ulaşacak ışık miktarını ayarlayan parça.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü