Eğitim Sitesi

Ziynet Nedir? Ziynet Hakkında Kısaca Bilgi

Ziynet Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ziynet:

Süs, bezek.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Ziynet:

İyi, güzel, yakışıklı, bezek, süs, güzel olmak.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kentleşme: Elverişli koşulların doğmasıyla kırsal yörede bulunan küçük bir yerleşim yerinin zamanla büyüyüp kalabalıklaşması, kent niteliğini kazanması.

    Yerleşme: İnsanların, çok farklı türdeki konutlarda, yaşamalarını toplu ya da dağınık şekilde sürdürmelerine yerleşme denir.

    Coğrafi Keşifler: 15. Yüzyılda pusula ve açık denizlerde uzun yolculuklara dayanabilecek gemilerin yapılmasıyla Avrupalıların (Portekizler ve İspanyollar) yeni yerler ve kıtalar keşfetmeleri. Coğrafi Keşiflerin Nedenleri - Doğu ülkelerinin zenginliği ve Avrupalıların buralara gitmek için yeni yollar aramaları. - İpek ve Baharat yolları ile gelen malların çok el değiştirmesinin fiyatları artırması, Avrupalıların bu ticaret mallarını ilk elden almak istemeleri. - Coğrafya bilgisinin ilerlemesi, yeni ve doğru haritaların yapılması. - Pusulanın geliştirilmesi sayesinde gemicilerin, büyük denizlere ve okyanuslara daha kolay açılmaya başlaması. - Dayanıklı ve sağlam gemilerin yapılması, cesur gemicilerin yetişmesi. - İstanbul'un fethinden sonra Türklerin, Doğu ticaret yollarına (İpek ve Baharat yolları) hâkim olmaları ve Avrupalıların açık denizlere çıkma ihtiyacı hissetmeleri. - Avrupa'da değerli madenlerin az bulunmasından dolayı kralların (İspanya ve Portekiz) gemicileri desteklemesi. - Avrupalıların Hıristiyanlık dinini yaymak istemeleri. - Avrupalıların dünyayı tanımak istemeleri.

    Rakım: Bir yerin deniz seviyesine göre yüksekliği.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü