Eğitim Sitesi

Zirai Nedir? Zirai Hakkında Kısaca Bilgi

Zirai Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Zirai:

Tarımsal, tarımla ilgili.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Relief: Yer şekli

    Menderes: Akarsu yatak eğiminin azalması, akarsuyun akış hızının ve aşındırma gücünün azalmasına neden olur. Akarsu büklümler yaparak akar. Akarsuyun geniş vadi tabanı içinde, eğimin azalması nedeniyle yaptığı büklümlere menderes denir. Menderesler yapan akarsuyun, uzunluğu artar ancak akımı azalır.Taban seviyesinin alçalması nedeniyle menderesler yapan bir akarsuyun, yatağına gömülmesiyle oluşan şekle gömük menderes denir.

    Buzul: 1- Kalın kar yığınlarının uzun süre devam eden erime - donma olayları ile buzun sertleşerek kristal haline gelmesi ve mavi bir renk alması. 2- Yüksek dağların, kutup bölgelerinin kalıcı karları, buz karları ile beslenerek dağ yamacından aşağı ağır ağır inen buz alanı.

    Ekosistem: 1- Belli bir alanda yaşayan ve birbiriyle ve cansız ortamla ilişki içinde olan kendi içinde yeterli bitki ve hayvan topluluğu. 2- Yaşama birliği. Birbiriyle ilişki canlı ve cansız ögelerden oluşan ve ögeler arasında madde ve enerji dolaşımı ile kendisini besleyebilen ve yenileyebilen işlevsel mekan bilimidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü