Eğitim Sitesi

Zeplin Nedir? Zeplin Hakkında Kısaca Bilgi

Zeplin Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Zeplin:

İlk kez Almanlar tarafından hava gemisi olarak savaş zamanında üretildi. İlk düzenli havayolu seferleri Zeppelinler tarafından düzenlenmişti.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Zeplin:

1. 1900 ile 1930 yılları arasında Almanlar tarafından yapılan, havada tutunmak için havadan daha hafif bir gaz kullanan ve hiçbir itme aracı bulunmayan, yere bağlı ya da serbest hava taşıtı.

2. Genellikle helyum gazıyla şişirilmiş, hareketleri kontrol edilebilen motorlu balon.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Airstrip (Hava Meydanı): Uçakların inip kalkmasına uygun, ancak normalde havaalanlarının sunduğu hizmetlerin pek azının bulunduğu arazi parçası. Uçak pisti.

    Check Out: Misafirin otelden ayrılması (C/Out)

    Tur: 1- Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan veya konaklama içermeyen ticari faaliyet. 2- Dolaşma, turistik gezi. 3- Başladığı noktada bitebilen, bir programa bağlı olarak yapılan ve bu programda öngörülen hizmetleri kapsayan seyahat organizasyonu.

    Yerli Grup: T.C. vatandaşı olarak kendi dilinde, seyahat acentası veya tur operatörünce hazırlanan programı satın alan kişilerden oluşan grup.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü