Eğitim Sitesi

Zengin Nedir? Zengin Hakkında Kısaca Bilgi

Zengin Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Zengin:

Parası, malı çok olan, varlıklı.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ashâbı Kehf: Kur'an-ı Kerîm'in onsekizinci suresinde anlatılan ve sureye adını veren bu olay, Allah inancına sırt çevirip putperestliğe saplanan kavimlerini terkederek şehirden ayrılan ve bir mağaraya sığınan hâlleriyle insanlara ahiret inancı ve ölümden sonra dirilme.

    Tefsir: 1. Kur'an-ı Kerim'i usûlüne göre açıklamak ve yorumlamak demektir. Kur'an-ı Kerim'i tefsir edene müfessir denir. Yüce kitabımız anlaşılıp uygulanması için gönderilen bir kitaptır. Ama Kur'an-ı Kerim Yüce Allah'ın sözü olduğundan insanlar onu anlamakta güçlük çekebilirler. İşte bu yüzden Kur'an-ı Kerim'in tefsirine ihtiyaç duyarız. 2. Sözlükte açıklamak yorumlamak demektir. Terim olarak ise; Kur'an ayetlerini geniş bir şekilde açıklamak, yorumlamak demektir. Tefsir yapılırken ayetin iniş sebebi, zamanı ve hangi olay sebebi ile indirildiği göz önünde bulundurulur. Tefsir yapan kişiye müfessir denir.

    Âlem: 1- Yeryüzü ve gökyüzündeki nesnelerin oluşturduğu bütün, evren. 2- Dünya, cihan. 3- Aynı konu ile ilgili kimseler. 4- Hayvan veya bitkilerin bütünü.

    İsmâil (as): İbrahim (AS)' ın oğlu, ayakları yanından zemzem suyu çıkan peygamber.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü