Eğitim Sitesi

Zehirlenme Nedir? Zehirlenme Hakkında Kısaca Bilgi

Zehirlenme Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Zehirlenme:

Vücutta toksik maddelerin oluşturduğu durum.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Zehirlenme:

Bir zehrin vücutta emilmesiyle ortaya çıkan belirtileri anlatan genel terim. Görece küçük miktarlarda kimyasal ya da biyokimyasal etki gösteren zehir, süresi ve ağırlığı değişebilen bir hastalık haline ya da ölüme yol açar.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Organik Yiyecek: Kimyasal böcek ilaçları, hormonlar, antibiyotikler veya yapay yoldan elde edilmiş kimyasallar katkı maddeleri kullanmadan yetiştirilen ya da üretilen her tür gıda ürünü. Genetik mühendislik ya da radyasyon içermeyen organik bitkisel ürünler.

    Kalori (Cal): 1- Kalori enerji birimidir. Bir yetişkinin ortalama enerji ihtiyacı yaklaşık 2000-2400 kilokalori(kcal) arasında değişebilir. Bilimsel olarak kalori 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli enerji miktarı olarak da tanımlanabilir. 2- Besinlerle alınan enerjinin ölçü birimidir. Kalori, 1 gram suyun sıcaklığını 1°C arttırmak için gerekli olan enerji miktarına verilen isimdir. Herkes adını kalori olarak benimsemiş olsa da, besinlerle alınan enerji aslında kilokalori cinsinden ölçülür.

    Antioksidan Katkılar: Oksitlenme nedeniyle oluşan bozulmayı, bayatlamayı veya renk bozulmasını geciktirerek yiyecekleri koruyan katkı maddeleri.

    Bakteri: 1. Mikroskop kullanmadan görülemeycek kadar küçük tek hücreli basit yapılı canlı. Zararlı ve zararsız olanları bulunur. 2. Toprakta, suda, canlılarda bulunan çürüme, mayalanma ya da hastalıklara yol açan, küresel, silindirimsi kıvrık biçimde olan, bölünerek çoğalan, tek hücreli canlı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü