Eğitim Sitesi

Zebra Stor Perde Nedir? Zebra Stor Perde Hakkında Kısaca Bilgi

Zebra Stor Perde Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Zebra Stor Perde:

Zebra Perdeler görünüm itibariyle zebra derisi deseninden yola çıkılarak isimlendirilmiş çift amaçlı, hem güneşlik ve hemde tül perde görevini aynı anda yapan perdelerdir. Zebra perde çalışma sistemi olarak stor perde sistemi gibi çalışır. Kumaşındaki çizgiler modern mekanlarda kullanımını sağlar.

Perdenin standart aralıklarda tül ve kalın kumaş şeklinde dokunmuş olması özelliğidir. Mekanizması stor sistemi gibi zincir kumanda ile kontrol edilir. Önlü arkalı çift kumaş kullanıldığından bu özellik perdeyi aşağı yukarı hareket ettirdiğimizde tül kısmının kumaş kısmına denk gelmesi sayesinde örtücülük sağlamış oluruz.

Perdenin mekanizması isteğe göre gizli özel kutusuna yerleştirilebilir.Bu sayede kartonpiyer olmayan alanlarda şık bir görüntü sağlamış oluruz.

Fiyatları önlü arkalı çift kumaş kullanılmasından dolayı stor perdelere göre daha yüksektir. Zebra perdeler evinize veya ofisinize uygun özel ölçülerde hazırlanarak uygulaması yapılır.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    İthal Perde Sistemleri: Üretimi yurt dışında yapılan, firma veya kişi tarafından Türkiye'ye yasal prosedür dahilinde getirilen perde sistemlerine verilen ad.

    Goblen: Kanaviçe veya telleri sayılabilecek türde kumaş üzerine renkli iplikle yapılan özel bir işleme.

    Organze: 1- Ham ipek ipliğinden dokunmuş saydam,sertçe ve ince fantezi kumaş. 2- İpek ve polyesterden yapılmış çok ince transparan tül.

    Biriz: Metal veya ahşaptan yapılmış ince perde çubukları. Tül ve kumaş perdeleri kapı ve pencere kasaları üzerinde taşımak için kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü