Eğitim Sitesi

Yüksek Frekans Müdahalesi Nedir? Yüksek Frekans Müdahalesi Hakkında Kısaca Bilgi

Yüksek Frekans Müdahalesi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yüksek Frekans Müdahalesi:

Frekansa Duyarlı Mod içerisinde çalışmakta olan bir MYD dahil Üretim Grubunun (bu BDGT modülünün bir parçası da olabilir) aktif güç çıkışının, enerji sistemi frekansının (PYDK3 uyarınca ESİ tarafından bildirilen) hedef değerin üstüne çıkması durumunda otomatik olarak düşürülmesidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Dağıtım Seviyesine Bağlı Enerji Üreticisi: İletim Şebekesine bağlı olmayıp, doğrudan bir Müşterinin şebekesine ya da Dağıtım Şebekesine bağlı olan üretim gruplarını işleten enerji üreticisi.

    Yük Faktörü: Belirli bir periyottaki (yıl, ay, gün) tüketimin, aynı periyottaki sürekli kullanımın karşılığı maksimumu yansıtan tüketime ya da diğer uygun bir talebe oranıdır.

    Feul Oil: Yakma tesislerinde ısı üretimi için kullanılan akışkan ya da az akışkan hidro karbon karışımlarıdır. Viskoziteleri kullanım alanlarına göre değişir. Bileşimi ve özellikleri ulusal standartlara bağlıdır.

    Dağıtım Şebekesi: TEDAŞ ve imtiyazlı dağıtım şirketleri de dahil olmak üzere, Lisanslı bir dağıtım şirketine ait ve bu şirket tarafından işletilen Şebeke.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü