Eğitim Sitesi

Yük Dağıtım Talimatları Nedir? Yük Dağıtım Talimatları Hakkında Kısaca Bilgi

Yük Dağıtım Talimatları Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yük Dağıtım Talimatları:

Ulusal Kontrol Merkezi ya da Bölgesel Kontrol Merkezi tarafından, Üretim Gruplarını Sözleşmeye Bağlanmış İşletme Karakteristikleri çerçevesinde belirlenen bir zaman süreci içinde belirli bir üretim ve/veya gerilim düzeyinin sağlanmasına ilişkin talimatların verilmesi.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Tüketiciler: Toptancı veya nihai tüketiciler ve dağıtım şirketleri.

    Destek Enerjisi: Bazı durumlarda, başka bir enerji biçimi için düşünülen bir sistemin, enerji ikmalinin alternatif ya da paralel olarak tamamlanması için kullanımıdır. Bu enerji biçimi genellikle ticari niteliklidir. Not: Yardımcı Enerji, Destek Enerjinin özel bir biçimidir.

    Bağımsız Üretici: (a) Kurulduğu yerdeki sistemin kapladığı bölgede elektrik iletimi veya dağıtımı işini yapmayan üreticiyi, (b) Dikey entegreli yükümlülüklerin olmadığı ve teklif verme usulünün uygulandığı Üye Devletlerde (a) bendindeki tanıma uyan enterkonnekte sisteme bağlantı konusunda istisnai önceliğe sahip olmayabilen bir üreticiyi.

    Enerji Varlıkları (Yararlanabilen Enerjiler): Ekonomik yönden işletilebilir olup olmadıkları dikkate alınmaksızın teknolojik araçlarla yararlanılabilir duruma geçirilebilen doğadaki yoğun enerji varlıkları ya da kaynaklarının tümüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü