Eğitim Sitesi

Yorum Nedir? Yorum Hakkında Kısaca Bilgi

Yorum Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Yorum:

Bir olayı belli bir görüşe göre açıklama, değerlendirme.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Yorum:

Bir müzik yapıtını icra eden şarkıcı, enstrümanist ya da yöneticinin, o yapıtı bestecinin düşünce ve duygularına uygun olarak sunma amacıyla uyguladığı duygusal davranışın ve bilimsel inceleme sonuçlarının tümü.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Şart Birleşik Kipi: Basit zamanlı bir eylemin sonuna ek eylemin koşulunun (-se) getirilmesiyle oluşturulan zamana koşul(şart) birleşik zaman denir.

    Nesne (Düz Tümleç): Yüklemin anlattığı iş, oluş veya hareketten doğrudan doğruya etkilenen ögelere nesne (düz tümleç) denir.

    Alışılmamış Bağdaştırma: Sözcüklerin bir araya gelip daha önce kullanılmamış anlamların ortaya çıkması.

    Dolaylı Tümleç: 1. Eylemin anlamını tümleyen ve yönelme, kalma, çıkma durumlarından birinde bulunan veya ilgeç alan tümleç. 2. Cümlede yüklemin anlamını çeşitli yönlerden tamamlayan ve kesinleştiren; bulunma, yönelme ve çıkma durumunu eklerinden biriyle veya bir edatla birlikte bulunan yalın veya grup durumundaki adın cümle bilgisindeki adlandırılışı. Başka bir anlatımla, bulunma, çıkma ve yönelme durumu ekleri veya bir edat almış bulunan tümleç türü: Mum ışığında başladığım yazıyı lüks ışığında devam ettirdim ve elektrik ışığında bitirdim. (A.N.Asya, Ayın Aynasında, s.72), Nihat masanın üstünden kibriti alarak ayağa kalktı. (P.Safa, Mahşer, s.69),

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü