Eğitim Sitesi

Yörük Nedir? Yörük Hakkında Kısaca Bilgi

Yörük Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Yörük:

Yarı yerleşik Türk toplulukları.

 

Sanat Terimi Olarak Yörük:

Hayvancılıkla geçinen, genellikle Toroslar'da yaşayan göçebe Türk oymağı.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Yörük:

Yarı yerleşik Türk toplulukları.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Panteon: Eski Yunanlıların ve Romalıların bütün tanrılarına ayırdıkları en büyük tapınaklarına verdikleri ad.

    Otuz Yıl Savaşları: 1618 ile 1648 yılları arasında Kutsal Roma Germen İmparatorluğu içindeki Katolik ve Protestan prensliklerinin birbiriyle mücadelesiyle başladı. Diğer Avrupa devletleri de bu savaşlara karıştı. Fransa, İsveç, Danimarka ve Hollanda ile yapılan savaşları Kutsal Roma Germen İmparatorluğu kaybetti. Fransa bu savaşları kazandı ve gücünü arttırdı.

    Haricilik: İslam tarihinde ortaya çıkan ilk mezheptir. 656 yılında yapılan Sıffin Savaşı sonrasında, Hz. Ali'nin mi, yoksa Muaviyenin mi halife olacağına hakemlerin karar vermesine Hz. Ali'nin müsade etmesi Hz. Ali'nin ordusundaki bazı askerlerin tepkisine yol açmış ve bu mezhep kurulmuştur.

    Devrim (İhtilal): Bir toplumun yaşamında önemli işlevi olan kurumların hızlı ve geniş kapsamlı bir biçimde kökten değiştirilmesi ya da yenileştirmesi olarak tanımlanabilir. Temelde siyasal iktidarın devrilmesini kapsayan bir terim olmakla birlikte, daha geniş anlamda toplumsal yaşamın çeşitli alanlarında görülen büyük değişimleri (Örn. Sanayi Devrimi) nitelendirmede de kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü