Yontma Taş Devri (Paleolitik devir) Terimi Hakkında Bilgiler
Tarih Terimi Olarak Yontma Taş Devri (Paleolitik devir):
Kaba Taş Devri, Yontma Taş Devri veya bilimsel adıyla Paleolitik Çağ olarak tanımlanan Eski Taş Çağı MÖ 10.000 ile MÖ 5500 yılları arasındaki dönemdir.
Bu dönem, taşların yontularak bir takım araç ve gereçlerin elde edildiği bir dönemdir.
İnsanlar vahşi hayvanlardan korunmak için gruplar halinde mağaralarda, ağaç kavuklarında yaşamaktadır. Mağara duvarlarında bu döneme ait resimlere rastlanmıştır. Bunlar sanat tarihinin ilk yapıtları olarak görülür.
Bu devirde Buzul Çağı yaşandığı için insanlar tarımsal üretim yapamamışlar, hayatlarını avcılık ve toplayıcılık yaparak sürdürmüşlerdir.
İnsanlar avcılık ve toplayıcılığın etkisiyle göçebe olarak yaşamışlardır.
Benzer Tarih Terimleri
Tarih Öncesi Devirler: İnsanların yeryüzünde faaliyet göstermeye başlamasından M.Ö. 3000 yıllarında Sümerler tarafından yazının bulunmasına kadar geçen döneme Tarih Öncesi Devirler denir. Yazının bilinmediği döneme tarih öncesi(Prehistorik) çağlar denir. Tarih öncesi çağlar, insanların kullandıkları araç-gereç, eşya ve silahların yapıldığı malzemelere ayrıca şekil ve özelliklerine göre adlandırılır. Tarih öncesi devirler Taş Devri ve Maden Devri olmak üzere iki bölüme ayrılır. Tarih öncesi devirlerle ilgili bilinmesi gereken bazı özellikler şunlardır: - Tarih öncesi devirlerle ilgili yazılı belgeler olmadığından insan topluluklarının bıraktığı kalıntılar kullanılarak bilgi toplanabilmiştir. - Tarih öncesi devirler, insanların kullandıkları araç ve gereçlere göre dönemlere ayrılmıştır. - Tarih öncesi devirlerin başlama ve bitişleri bölgelere göre farklılıklar göstermiştir. - Tarih öncesi devirler Mısır hariç normal seyrini izlememiştir. Bunun nedeni göçler sonucunda uygarlık alanında ileri toplumların diğer toplulukları etkilemesidir.
Emtia: Ticarete konu olan mallar.
Kültür Tarihi: İnsanların kültürel alandaki faaliyetlerini inceler.
Tasnif: Araştırmaya yönelik toplanan tarihi belge ve bilgilerin yere, zamana ve konuya göre sınıflandırılmasıdır.
Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.
- İnşaat Terimleri Sözlüğü
- Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü
- Deprem Terimleri Sözlüğü
- Eskrim Terimleri Sözlüğü
- Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü
- Jimnastik (Cimnastik) Terimleri Sözlüğü
- Masa Tenisi Terimleri Sözlüğü
- TERİMLER SÖZLÜĞÜ ANA SAYFA