Eğitim Sitesi

Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution) Nedir? Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution) Hakkında Kısaca Bilgi

Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Yerleşik Çözünürlük (Native Resolution):

Bir televizyonun ya da monitörün herhangi bir çevirme işlemine gerek kalmadan desteklediği en yüksek çözünürlüğü anlatmak için kullanılan terimdir. Tanımlı yerleşik çözünürlükten daha düşük ya da yüksek çözünürlükteki resimlerin gösterilmesi için, sinyallerin bir dijital çevirme işleminden geçmesi gerekmektedir. Örneğin, 1080i yerleşik çözünürlüğe sahip bir televizyon, 480p bir resmi düzgün göstermek için gelen resim sinyali bilgisini içindeki video çeviricisinden geçirip yükselttikten sonra gösterir. Eski tip CRT televizyonlar birden çok yerleşik çözünürlüğe sahip olabilirken, düz ekran televizyonların sadece bir yerleşik çözünürlüğü vardır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Streaming Media: Internet üzerinden videonun sıkıştırılarak gönderilmesini ve ulaştığı noktada kullanıcılar tarafından seyredilmesini sağlayan ortam.

    Blu-Ray Disk Teknolojisi (Video, Optik Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan bu yeni HD DVD formatı, büyük üreticilerin ve film stüdyolarının tümü tarafından desteklenmektedir.

    Zemin Üzerinde Duran Model: Bu klimalar küçük ticari uygulamalar için idealdir ve açık alanlarda oldukça işe yarar.

    Dijital Ayarlayıcı: Havadan, uydulardan ve kablolardan gelen sinyalleri TV'nizde görüntülenmek üzere dönüştürürerek aktarır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü