Eğitim Sitesi

Yeniden Değerleme Nedir? Yeniden Değerleme Hakkında Kısaca Bilgi

Yeniden Değerleme Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yeniden Değerleme:

Ortaklıkların aktiflerinde kayıtlı bulunan ve amortismana tabi maddi duran varlıklarının enflasyon sebebiyle elde etme maliyeti ile piyasa değeri arasında oluşan farkın bilançoların sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi amacıyla Maliye Bakanlığı tarafından her yıl açıklanan oranlar dahilinde değerinin yükseltilmesidir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Yeniden Değerleme:

1) Vergi matrahının hesaplanmasıyla ilgili ekonomik kıymetlerin takdir ve tespiti; paranın değer kaybı göz önüne alınarak, bilançolardaki stoklar, sabit varlıklar gibi kalemlerde düzeltmeler yapılması. 2) Paranın satın alma gücünün düşmesi nedeniyle maddi duran varlıkların cari para birimi veya buna yakın bir değerle değerlenerek bugünkü değerine yakın bir değerle gösterilmesi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Yatırım Eşiği: Bir projenin değerlendirilmesinde yatırım yapan şirketin kabul edeceği en düşük getiri oranı.

    Maliye Politikası: Hükümetlerin tam istihdamı ve enflasyonsuz ekonomiyi başarmak amacıyla harcama ve vergi toplama konularında verdiği kararlar.

    BIN (Base Identification Number): Kart ihraç etmeye yetkili banka ve kuruluşlara tahsis edilen üye numarası.

    Kuponlu İhraçlar: Bir menkul kıymetin dönemsel olarak faiz ödemesini ifade eder. Örneğin, 100.000 TL nominal değerli, 3 ayda bir % 15 kupon faizi ödemeli 1 yıl vadeli bir menkul kıymetin, yatırımcısına 3 ayda bir 15.000 TL lik faiz (kupon) ödemesi yapılması, 1 yıl sonunda ise anaparasının, 100.000 TL'nin ödenmesi söz konusudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü