Eğitim Sitesi

Yazılım Nedir? Yazılım Hakkında Kısaca Bilgi

Yazılım Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Yazılım:

Yazılım, elektronik aletlerin kendileri için tasarlanmış görevleri yapmaları için bilgisayar dilinde hazırlanmış komutlarına verilen isimdir. Başka bir deyişle dijital cihazların kendi işlevlerini yerine getirmelerini ve farklı cihazlarla veri değişimi yapmalarına yarayan programların tümüdür.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Veri elemanı rehberi: Tanımlanmış, isimlendirilmiş veri elemanı niteliklerinin, uygun veri elemanı değerinin nasıl simgeleneceğine ilişkin spesificasyonları içeren liste. (Data element directory)

    Mesaj kodu: Mesaj tipini tanımlayan ve tek olan alfabetik referans (isim).(Message code)

    Kriptografik algoritma: Şifreleme / şifre çözmede kullanılan belirli bir yöntemin ayrıntılı içeriği, bu içeriğin matematiksel adımları. (cryptographic algorithm)

    Sayısal imza: Elektronik ortamdaki yazışmalara eklenen, yazıyı gönderenin kimliğini ve gönderilen yazının iletim sırasında bozulmadığını kanıtlamaya yarayan bölüm. Sayısal imza, yazının içeriğine ve imzalayanın gizli anahtarına bağlı bir kriptografik yöntemle atıldığı için, sayısal imzanın doğrulanmasında, imzayı atanın açık anahtarı kullanılır. (digital signature)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü