Eğitim Sitesi

Yazar İşareti / Yazar Numarası (Author Mark) Nedir? Yazar İşareti / Yazar Numarası (Author Mark) Hakkında Kısaca Bilgi

Yazar İşareti / Yazar Numarası (Author Mark) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Yazar İşareti / Yazar Numarası (Author Mark):

Bir yazarın soyadını temsil eden harfler, rakamlar ya da başka simgeler. Bu işaretler katalogcu tarafından, söz konusu malzemeyi benzerlerinden ayırt etmek için sırt numarasına eklenir. Yazar işaretine bir de eser işareti eklendiği zaman ortaya çıkan sonuç kitabın sınıflandırma numarasıdır.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Mikrofiş (Microfiche): Basılı materyal sayfalarının imajların bulunduğu 4x6 inç ölçüsünde küçük levha şeklinde filmler. Bu filmlerin okunabilmesi için bir mikrofilm okuyucu makine gereklidir. Bir metnin bir çok sayfası tek bir levhaya sığdırılabilir. Başlıca üstünlüğü yer tasarrufu sağlamak ve uzun süreli koruma sağlamaktır.

    Sayısal Kütüphane: Kaynaklarının önemli bir bölümünü makinece okunabilir formatta (baskı veya mikroform haricinde) sunan ve bilgisayarlarla erişilebilir yapan kütüphane. Sayısal içerik yerel olarak kayıtlıdır veya uzaktaki bilgisayar ağalarından erişilebilecek durumdadır.

    Yazar (Author): Bir belgeyi yazan veya düzenleyen kişi (ler) veya kuruluş (lar). Bilgi ararken yazarın adından da tarama yapmak bir arama seçeneğidir.

    Hakemli Dergi: Uzmanlığı yazarınkine benzer düzeyde olan bilim adamları tarafından içeriği gözden geçirilmiş bilimsel makalelerin yer aldığı dergiler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü