Eğitim Sitesi

Yazar Girişi (Author Entry) Nedir? Yazar Girişi (Author Entry) Hakkında Kısaca Bilgi

Yazar Girişi (Author Entry) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Yazar Girişi (Author Entry):

Bir katalog, fihrist veya bibliyografyada bir eserin adı ilk geçen yazarı için açılmış olan onaylı giriş. Bu bir şahıs veya kurum olabilir. Çoğu kütüphane kataloglarında yazar girişi ana giriştir.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Kitap Numarası (Book Number): Kitabın sırtında bulunan sınıflandırma numarasının bir bölümüdür ve konulara göre verilmiş olan sınıflandırma numarasından sonra gelir. Üzerinde bulunduğu materyalin, aynı konu sınıflandırmasının içindeki diğer materyallerden ayırt edilmesini sağlar. Kitap numaraları, yazar numarası ve eserin başlığını kodlayan numaralardan oluşur; materyallerin, belirli bir sıralama düzeninde raflara yerleştirilmesi için verilir.

    ISSN (Uluslararası Standart Süreli Yayın Numarası): Bir yayın dizisinin belirli bir başlığına (bir dergiye) verilen 8 haneli özel kod.

    İşlemdeki Malzeme (In-process material): Kataloglanma, etiketlenme/ numaralanma gibi teknik işlemlerden geçmekte olan, yeni edinilmiş kütüphane malzemesi. Bu tür malzemeyi talep eden okurlar ödünç verme bölümüne başvurabilirler.

    Sıkıştırılmış Bellek / Sürücü: Elektronik bilgileri sıkıştırmada kullanılan araç.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü