Eğitim Sitesi

Yavaş/Hızlı Film Nedir? Yavaş/Hızlı Film Hakkında Kısaca Bilgi

Yavaş/Hızlı Film Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yavaş/Hızlı Film:

Bir filmin hızı, filmin ışığa duyarlılığına bağlı olarak ISO değeri ile ifade edilir: Değer büyüdükçe duyarlılık artar ve daha düşük ışıkta çekim mümkün olur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Az ışıklı görüntü: Koyu tonların baskın olduğu bir görüntü. Az ışıklı bir görüntünün etkisi biraz daha pozlandırılarak az ışıklılık etkisi artırılabilir.

    Refleks Fotoğraf Makinesi (Single Lens Reflex /SLR): Fotoğraflanan objenin film üzerine görüntüyü ileten objektiften görülebildiği, diğer bir deyişle filme yansıyan görüntü ile vizörden görülen görüntünün aynı olduğu fotoğraf makinesi tipidir. Görüntünün netleme ekranına yansıtılabilmesi için kalkabilen bir ayna kullanılır. Bu yansıtılan görüntünün düzeltilmesi amacıyla da beşgen bir prizma bulunur.

    Yüzey dokusu (texture): Genelde, herhangi bir cismin yüzey yapısı; fotoğrafçılık özelinde ise fotoğraf kâğıtlarının yüzey yapıları (örneğin parlak, mat, ipekli, .) anlamındadır.

    Taban: Fotoğraf filmlerinde ve kâğıtlarında ışığa karşı duyarlı katmanın sürüldüğü, filmlerde asetattan; fotoğraf kâğıtlarında ise genellikle kâğıttan yapılmış taşıyıcı tabandır. (base, support)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü