Eğitim Sitesi

Yarı Metal Nedir? Yarı Metal Hakkında Kısaca Bilgi

Yarı Metal Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Yarı Metal:

Uygun koşullarda hem metal hem de ametal özelliği gösteren element.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Basit Damıtma: Bir sıvının, önce buharlaştırılıp sonra tekrar yoğunlaştırarak yapılan ayırma işlemine denir. Her iki bileşende elde edilmek istendiğinde basit damıtma (destilasyon) yapılır. (Tuzlu su, şekerli su) Sıvı olarak elde edilen ürüne damıtık ürün ya da destilat adı verilir. Damıtma, karışımdaki maddelerin kaynama sıcaklıklarının farklı olması temeline dayanır. Kaynama noktaları yakın sıvı-sıvı karışımları basit damıtma düzeneği ile tam saflıkta ayrıştırılamaz. Kaynama noktası 78 °C olan alkol sudan ayrılırken bir miktar su da buharlaşır. Bunu önlemek için ayrımsal damıtma uygulanır. Bu işlemdeki farkdamıtma kolonunun bulunmasıdır.

    Reaksiyon (kimyasal tepkime) Denklemi: Kimyasal değişime giren ve çıkan maddelerin atom ve tür sayılarını gösteren semboller topluluğuna kimyasal tepkime denklemi veya reaksiyon denklemi adı verilir.

    Basit Formül: Moleküldeki atomların en küçük tam sayılarla ifade edildiği formül.

    Radyoaktiflik: 1. Çekirdeği kararsız olan elementlerin kararlı çekirdek oluşturmak için ışın yayınlamaları olayına radyoaktiflik, bu elementlere de radyoaktif elementler denir. 2. Kararsız çekirdeklerin kendiliğinden parçacıklar ve/veya elektromanyetik radyasyon yaymalarına(ışıma) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü