Eğitim Sitesi

Yardımlaşmalı Eğitim Nedir? Yardımlaşmalı Eğitim Hakkında Kısaca Bilgi

Yardımlaşmalı Eğitim Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yardımlaşmalı Eğitim:

Eğitim Politikasının temel araçlarından birisi yardımlaşmalı öğrenme olmalıdır. Bu yaklaşımda, çeşitli eğitim konularında çeşitli bilgi-beceri düzeyinde olanların birbiriyle yardımlaşabilecekleri kulüpler oluşturulur. Örneğin "Bilgisayar Yardımlaşma Kulübü", "Sorun Çözme Yardımlaşma Kulübü" gibi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bilişsel Alan: Zihinsel öğrenmelerin çoğunlukta olduğu ve zihinsel yetilerin geliştirildiği alan.

    Özel Eğitim Kurumu: Beden, zihin ve toplumsal özürleri ya da özellikleri dolayısıyla düzgülü eğitim olanaklarından yeterince yararlanamayacak durumdaki çocuklar için devletçe ya da özel kişilerce açılan ve kendine özgü bir öğretim programı uygulayan eğitim kurumu.

    Bağlılaşma: 1. Karşılıklı bağıntı. 2. Birbiriyle eşleştirilen iki küme ölçü sonuçları ya da aynı cinsten verilere ilişkin iki gözlem dizisi arasındaki bağıntı. 3. İki puan ya da ölçü arasındaki ilişki ya da birlik bir puanın, bir başkasıyle aynı zamanda gösterdiği de

    Çocuk Tiyatrosu: Çocuklar için yazılmış eğitsel ve eğlendirici oyunlar oynayan; sahne düzeni, oyuncuların tutumu ve oturma yerleri bakımından çocukların gereksinme ve ilgilerini karşılayacak biçimde kurulmuş olan tiyatro.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü