Eğitim Sitesi

Yardımcı Yakıt Nedir? Yardımcı Yakıt Hakkında Kısaca Bilgi

Yardımcı Yakıt Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Yardımcı Yakıt:

Ana yakıt haricindeki bir Üretim Grubunun start edilmesi ve/veya Aşırı Yanma da dahil Üretim Grubu çalışır durumdayken yanmayı desteklemek amacı ile kullanılan yakıt.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enerji Satış Anlaşması (ESA): Bir kullanıcı ile, merkezi satıcı rolü kapsamında MAMS arasındaki, MAMS tarafından Kullanıcıya satılan Güç ve/veya Enerjiye ilişkin anlaşma.

    Tek Alıcı: Bulunduğu sistem içinde iletim sisteminin entegre yönetiminden ve / veya bir merkezden yönetiminden ve / veya merkezi elektrik alımı ve satışından sorumlu olan tüzel kişilik.

    Tarife Ölçümleri: Belirli bir Bağlantı noktası ya da Büyük Ölçekli Besleme Noktasındaki ya da bu noktalardan biri ile ilgili Aktif Enerji ya da Reaktif ölçüm cihazlarını meydana getiren sayaçlar, ilgili AT ve GT'ler, sayaçları koruma cihazları, veri toplama kabloları ve diğer cihazlar ya da bunların bir kısmı ile tarifeye tabi müşterilerin kullanımlarını belirleme amacı ile yapılan ölçüm.

    Oturan Sistemin Toparlanması: Şebekenin ya da Enerji Sisteminin kısmen ya da tamamen oturması durumunun ortadan kaldırılması için ESİ tarafından gerçekleştirilen işlemler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü