Eğitim Sitesi

Yapay Işık (Tungsten) Filmi Nedir? Yapay Işık (Tungsten) Filmi Hakkında Kısaca Bilgi

Yapay Işık (Tungsten) Filmi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yapay Işık (Tungsten) Filmi:

Fotoğraf çekilen ortamda günışığı yerine aydınlatma lambası vb. yapay ışık kaynakları varsa renk ısılarında sapma olmaması için yapay ışık filmlerinin kullanılması gerekir. Yapay ışıklar kırmızıya kaçan sarı renklerdedir ve bu ortamlarda çekilen fotoğraflarda renkler turuncuya dönük olacaktır. Bu özel filmler kırmızı /sarı renklerin hâkimiyetini azaltarak sonucun daha doğal olmasını sağlarlar.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Center-Weighted: Merkez ağırlıklı diye ifade edilen bir pozlama çeşididir. Kamera pozlamayı yaparken görmüş olduğu alanın merkezini baz alarak pozlamayı oluşturması demektir.

    NEF: Nikon D1 pro modelinde kullanılan bir RAW resim dosya formatıdır.

    SD/SDHC (Secure Digital/High Capacity): En yaygın kullanılan bellek kartı biçimidir. Birçok dizüstü bilgisayarda bu kartı doğrudan bağlayabileceğiniz bir okuyucu bulunmaktadır. Son yıllarda SDHC adı verilen yeni bir standart ortaya çıkmıştır. 2 GB'ın üzerinde depolama alanı sağlayan SD kartlar bu standarda uymaktadır. miniSD gibi çok fazla kullanılmayan ve microSD gibi neredeyse telefonların standart kart biçimi olan türevleri de vardır. Bu kartlar temelde aynı olmakla birlikte biçim olarak farklıdır.

    JFIF: JPEG resim dosya formatının özel bir tipidir. EXIF olarak ta bilinir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü