Eğitim Sitesi

Yansıtıcı Düşünme Nedir? Yansıtıcı Düşünme Hakkında Kısaca Bilgi

Yansıtıcı Düşünme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yansıtıcı Düşünme:

Etkin, tutarlı ve dikkatli düşünme becerisini geliştirme yaklaşımı.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Askerlik Eğitimi: 1. Bir askerî okulda verilen ve daha çok akademik yönü önem taşıyan eğitim. 2. Askerlik çağına gelen ve silah altına alınan gençlere uygulanan eğitim. 3. Henüz okul çağında bulunan ve orta dereceli ya da yüksek okullarda okuyan öğrencilere gerekli askerî bilgi ve becerileri kazandırmayı öngören eğitim.

    Kaynaştırma Yoluyla Eğitim: Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin eğitimlerini, destek eğitim hizmetleri de sağlanarak akranlarıyla birlikte sürdürmeleri esasına dayanan özel eğitim uygulamaları.

    Özel Derslik: 1. Okullarda işlik, resim salonu, müzik odası vb. yerlere verilen ad. 2. Her yaştan öğrencilerin belli dal ve konularda yetişmelerini, bilgi ve beceri bakımından eksikliklerinin giderilmesini sağlamak amacıyla gerçek ya da tüzel kişilerce açılan bir tür özel eğitim kurumu.

    Duyuşsal Giriş Özellikleri: Öğrencilerin, öğrenme sürecinde gösterecekleri çabanın kaynağı olarak düşünülen ilgi ve tutumları ile, başarılı olacaklarına inanma derecesinden oluşan özellikler bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü