Eğitim Sitesi

Yanma Nedir? Yanma Hakkında Kısaca Bilgi

Yanma Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Yanma:

Fazla pozlanma sonucu filmin ya da fotoğraf kâğıdının kararması.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Yanma:

Bir cismin oksijenle birleşmesi sırasında ortaya çıkan olayların tamamı.

 

Kimya Terimi Olarak Yanma:

1- Maddelerin oksijenle birleşmesi olayı, oksitlenme.

2- Isı ve ışık yayan reaksiyondur. Genelde organik maddelerin havadaki oksijenle reaksiyona girerek karbondioksit ve su oluşturduğu reaksiyonlara yanma reaksiyonu denir.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Yanma:

Yanıcı madde ile yakıcı madde (havadaki oksijen) ve tutuşma sıcaklığını sağlayan bir arada olması ile oluşan kimyasal olay.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Yanma:

Motorda hava-yakıt karışımının hızla yanmasıdır.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Kompakt Fotoğraf Makinesi: Genellikle sabit objektifli, obtüratörün merceğin içerisinde bulunduğu ve çoğunlukla manuel kontrol imkânının sınırlı olduğu 35mm'lik küçük fotoğraf makineleridir. (compact camera)

    Alan Açısı: Bir objektif tarafından kapsanabilen alanın derece olarak değeridir. Objektifin odak uzaklığı kısaldıkça görebildiği alan açısı artar.

    Döner kafa: Döner veya top kafaya sahip olmayan bir üçayak ya da tek ayak ile yalnızca yatay formatta fotoğraf çekilebilir. Döner kafa sayesinde, fotoğraf makinesi değişik yönlerde çevrilerek tam bir çekim kontrolü sağlanır.

    Yüksek kontrast film banyoları: Yüksek kontrasta sahip (az gri tonlu) görüntülerin elde edilmesi için özel olarak yapılan filmin kimyasal banyo işlemleri. (high contrast films developers)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü