Eğitim Sitesi

Yakın Anlam Nedir? Yakın Anlam Hakkında Kısaca Bilgi

Yakın Anlam Terimi Hakkında Bilgiler

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Yakın Anlam:

Gösterdikleri kavram ve taşıdıkları anlam bakımından birbirine yakın olan kelimeler: anlaşmak/uyuşmak, darılmak/küsmek/gücenmek/incinmek vb.

 

    Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri

    Ana Dili: 1. Tanım: İnsanın doğup büyüdüğü aile ve soyca bağlı bulunduğu toplum çevresinden öğrendiği, bilinçaltına kadar inebilen ve kişilerle toplum arasındaki ilişkilerde en güçlü bağı oluşturan dil. 2. Tanım: İnsanın çocukken annesinden, babasından ve soyca bağlı olduğu topluluktan öğrendiği dile ana dili denir. 3. Tanım: İnsan doğduktan sonra annesinden, babasından, daha sonra yakın çevresinden ve bağlı olduğu topluluktan önce kendi dilini öğrenir. Öğrendiği bu dil onun ana dilidir. Bizim ana dilimiz Türkçedir.

    Estetik: Sanatsal yaratımın genel yasalarıyla sanatta ve hayatta güzelliğin kuramsal bilimi, güzel duygu.

    Adlaşmış Sıfat: Nitelediği ad düşmüş sıfat.

    Ünsüz Düşmesi: Kelime içinde (bir ünsüzden önce), kelime sonunda veya kaynaşma olayı ile iç seste r, n, I, f gibi akıcı ve sızıcı ünsüzler ile y, g, ğ, k, h gibi ünlüleşme ve sızıcılaşarak erime özelliği taşıyan ünsüzlerin kaybolması olayı: büyük+çek>büyücek gibi. Diğer örnekler: ısıcak>sıcak, dirilik>dirlik, oyuna>oyna, çabukcak> çabucak, rastgele>rasgele

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri Sözlüğü