Eğitim Sitesi

Yabancı Ortaklık Nedir? Yabancı Ortaklık Hakkında Kısaca Bilgi

Yabancı Ortaklık Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yabancı Ortaklık:

Türk Parasını Kıymetini Koruma mevzuatına göre Türkiye'de yerleşik sayılmayan (dışarıda yerleşik) kişilerden ilgili ülke mevzuatına göre yabancı sermaye piyasası araçlarını çıkaran ortaklıklar ile yatırım ortaklıklarıdır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Ağırlıklı Ortalama Fiyat: Bir sonraki seansa ait baz fiyatın hesaplanmasına esas teşkil eden hisse senedinin miktar ağırlıklı ve küsüratsız fiyatıdır.

    Gelir Ortaklığı Senetleri: Köprü, baraj, elektrik santralı, karayolu, demiryolu, telekomünikasyon sistemleri ile sivil kullanıma yönelik deniz ve hava limanları ile benzerlerinden, kamu kurum ve kuruluşlarına ait olanlarının gelirlerine, ortak olunması için çıkarılan senetlerdir.

    Tasarruf Açığı: Belirli bir dönemde, yurt içi toplam tasarrufların yurt içi toplam yatırımları karşılayamaması durumunda yatırımların karşılanabilmesi için gerekli olan dış finansman miktarıdır. (Savings Gap)

    Tezgahüstü Piyasalar: Organize olmayan, belirli bir yapı altında toplanmayan piyasalardır. İşlemler taraflar arasında karşılıklı anlaşma yoluyla gerçekleştirilir. (Over the Counter - OTC)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü