Eğitim Sitesi

XML Nedir? XML Hakkında Kısaca Bilgi

XML Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak XML:

Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak XML:

XML (Genişletilebilir İşaretleme Dili) web in işlevselliğini geliştirmek için dizayn edilmiş esnek ve uygulanabilir bilgi tanımlama dilidir. HTML gibi statik ve önceden tanımlanmış bir forma sahip olmayan XML, diğer dillerin tanımlanabildiği bir meta-dildir.Bu sayede değişik tipte dokümanlar için kendi işaretleme dilinizi geliştirebilirsiniz.

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Anahtar Kelime: Sitenin veya siteye ait sayfaların içeriğine dair kullanıcılara ve arama motorlarına fikir veren kelime ya da kelime topluluklarına anahtar kelime denir. Arama motorları sonuçlarında, gerçekleştirilen aramalardaki anahtar kelimelerin en doğru yoğunlukta içeren siteler diğerlerine göre daha üst sıralarda görüntülenir.

    Sayısal noter: Bilgisayar ağlarında iletilen bilgileri tarafların isteği ile saklayıp, kendisine başvurulduğunda belgeleyebilen kuruluş. (digital notary)

    Elektronik kimlik belgesi-EKB: Onay kurumunun hazırladığı ve sayısal olarak imzaladığı, hangi açık anahtarın hangi kişiye ait olduğunu gösteren belge. (digital certificate)

    Bölüm adı: Doğal dilde bir ya da daha çok sözcük ile veri bölümü kavramının tanımlanması. (Segment name)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü