Eğitim Sitesi

Xantofil Nedir? Xantofil Hakkında Kısaca Bilgi

Xantofil Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Xantofil:

Ksantofil. Sarı veya kahverengi bir karotenoid pigment grubu.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Aktif Taşıma: 1. Hücre zarından molekül ve iyonların taşıyıcı molekülar acılığıyla ve enerji harcayarak az yoğun ortamdan çok yoğun ortama geçmeleridir. Enerji, hücrede bulunan ATP’den sağlanır. Şeker, aminoasit ve demir, sodyum, potasyum, hidrojen, kalsiyum gibi iyonlar; özellikle elektrolitler bu yolla taşınır. 2. Yarı geçirgen bir zarda maddelerin az yoğun ortamdan çok yoğun ortama enerji harcayarak geçmesi olayıdır. 3. Bir maddenin, enerji harcanmasını gerektiren bir işlemle hücre membranı aracılığıyla, yoğunluk farkına bağlı olarak içe ya da hücre dışına taşınması. 4. Maddelerin ATP harcanarak kofullar yardımıyla veya taşıyıcı proteinler aracılığıyla derişimlerinin az olduğu ortamdan çok olduğu ortama doğru zardan taşınması.

    Arkegonyum: 1. Genellikle şişe biçiminde, bir sıra verimsiz hücre tabakasıyla çevrilmiş boyun, karın kanal hücreleriyle yumurta hücresinden meydana gelmiş üreme organı. 2. Çiçeksiz bitkilerde yumurtanın oluştuğu dişi organ.

    Monera: Gerçek bir çekirdek ve plastidlerden yoksun eşeysel üremenin çok ender olduğu ya da hiç olmadığı bakteriler ve mavi-yeşil algler gibi en basit mikroorganizmaları içeren bir sistematik grup.

    Organizatör: Embriyonun bazı kısımlarını etkileyen ve onların histolojik ve morfolojik farklılaşmasını yöneten bir embriyo parçası.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü