Eğitim Sitesi

WFC Nedir? WFC Hakkında Kısaca Bilgi

WFC Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak WFC:

Dünya Gıda Konseyi (BM)

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Dalgalar: Dalgalar, deniz ve göllerdeki kuzey sularının periyodik salınımlarıdır. Dalga oluşumunun temel nedeni rüzgarlardır. Deniz yüzeyini yalayıp esen rüzgarlar, sürtünme nedeniyle durgun sulara hareket kazandırır. Deniz yüzeyi pürüzlenir ve sürekli biçim değiştirir. Deniz yüzeyinin salınım hareketine dalgalanma deniz yüzeyinde beliren pürüze dalga denir. dersimiz.com Rüzgarlar dışında depremler, volkanik hareketler ve deniz altında çökmelerde dalgaları oluşturur. Bu tür dalgalara tsunami denir.

    Meteor (Göktaşı): Uzaydan Dünya'nın yüzeyine düşen kütle.

    Kırık Dağ: Kırık dağlar orojenez sırasında oluşur. Kıvrılamayacak kadar sert olan kütlelerin kırılmasıyla oluşan dağ türleridir. Kırılma oluşan yerlere fay denilmektedir. Kırık dağların fazla olduğu bir bölgede deprem olasılığı yüksektir. Bu şekilde meydana gelen dağların üst bölgesine Horst, çöken bölgesine Graben denir.

    Projeksiyon: Dünya'nın küreselliği nedeniyle, haritalarda ortaya çıkan hataları en aza indirmek için çeşitli yöntemler kullanılır. Bunun için yerkürenin paralel ve meridyen ağının belirli kurallara göre düz bir kağıda geçirilmesi gerekir. Bu sisteme projeksiyon(İz Düşüm) denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü