Eğitim Sitesi

Web sitesi barındırma Nedir? Web sitesi barındırma Hakkında Kısaca Bilgi

Web sitesi barındırma Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Web sitesi barındırma:

Hosting veya web barındırma hizmeti bir web sitesinde yer alacak olan sayfaların, görsellerin veya diğer dokümanların internet kullanıcılarının erişebilecekleri bir web sunucusunda bulundurulması hizmetidir. (hosting)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Yazılım: Yazılım, elektronik aletlerin kendileri için tasarlanmış görevleri yapmaları için bilgisayar dilinde hazırlanmış komutlarına verilen isimdir. Başka bir deyişle dijital cihazların kendi işlevlerini yerine getirmelerini ve farklı cihazlarla veri değişimi yapmalarına yarayan programların tümüdür.

    Kanal: Bilginin bir kullanıcıdan diğerine iletimi için gereken fiziksel iletişim ortamı, örneğin, bilgisayar bağlantısı, telefon kablosu, radyolink ve uydu üzerinden diğer kullanıcıya ulaşan bağlantının tümü. (channel)

    Sayısal noter: Bilgisayar ağlarında iletilen bilgileri tarafların isteği ile saklayıp, kendisine başvurulduğunda belgeleyebilen kuruluş. (digital notary)

    Anahtar yönetimi: Açık anahtarlı kriptografide her kullanıcıya farklı anahtar çiftleri verilmesi, kullanıcıların açık anahtarlarının herkesin ulaşımına açık olarak saklanması ve kullanıcıların gizli anahtarlarının mutlak gizliliğinin sağlanmasından sorumlu düzen. (key management)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü