Eğitim Sitesi

Volkanik Deprem Nedir? Volkanik Deprem Hakkında Kısaca Bilgi

Volkanik Deprem Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Volkanik Deprem:

Volkanların faaliyete geçmesi sonucu oluşan depremlerdir. Yerin derinliklerinde ergimiş maddenin yeryüzüne çıkışı sırasındaki fiziksel ve kimyasal olaylar sonucunda oluşan gazların yapmış oldukları patlamalarla meydana gelir. Bu tür depremler, yanardağlarla ilgili olduklarından yereldir ve çok büyük kayıplara neden olmaz. Japonya ve İtalya'da oluşan depremlerin bir kısmı bu gruba girmektedir. Türkiye'de aktif yanardağ olmadığı için bu tip depremler olmamaktadır.

 

Deprem Terimi Olarak Volkanik Deprem:

Aktif volkanların çevresinde magmanın yüzeye çıkması öncesi, sırası ve sonrasında meydana gelen deprem. Volkan patlamaları, bu depremlerin yer, zaman ve sıklık dağılımları incelenerek tahmin edilmeye çalışılmaktadır.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Resmi Bina: Genel, katma ve özel bütçeli idarelerle, il özel idaresi ve belediye'ye veya bu kurumlarca sermayesinin yarısından fazlası karşılanan kurumlara, kanunla veya kanunun verdiği yetki ile kurulmuş kamu tüzel kişilerine ait bina ve tesisler.

    Kanun Teklifi: Meclis üyelerinin (münferit veya müşterek olarak) hazırlayıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sundukları kanun taslağı.

    Matrah: Vergilendirmede, verginin hesaplanması için saptanan değer ya da miktar.

    Analiz: Bir bütünü, onu oluşturan parçalara ayırarak çözümleme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü