Eğitim Sitesi

Volan Nedir? Volan Hakkında Kısaca Bilgi

Volan Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Volan:

Perdelerin üzerinde dilim aralarında ve kenarlarında kullanılan kumaştan yapılmış, kedi merdiveni şeklinde sarkıt perde süslemeleri.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Volan:

Giysilerin yaka, etek, kol ve bel kısımlarına dikilebilen genellikle verevden kumaştan olan hareketli ilave kumaş parçası. Süsleme amaçlı kullanılır.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Volan:

Giysilerin yaka, kol, etek ucu çevrelerine kendi kumaşından veya farklı bir kumaştan kesilen parçasının dikilmesiyle oluşan süslemeye denir.

 

Otomobil-Araba Terimi Olarak Volan:

Krank miline bağlanan madeni bir tekerlektir. Aynı zamanda kavramaya yataklık eder ve ilk hareketi vermeye yarayan volan dişlisini de üzerinde taşır.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Dekomandal: Metalden yapılmış, üzerinde figürler bulunan mandal şeklinde perde aksesuarı. Tül ve kumaş perdeleri balon şeklinde toplamada kullanılır.

    Jakar: 1801´de Joseph-Marie Jacquard bu dokuma şeklini keşfederek adını bu türe veriyor. Böylece bu yöntemle geliştirilen tüm kumaşlar onun adıyla anılıyor. Kullanımı: koltuklar, kanepeler, duvar kaplamaları, perdeler.

    Tij: Jalûzi, dikey, katlamalı ve benzeri mekanizma kasaları içindeki ince, uzun, şekilli, metal çubuk.

    Tafeta (Tafta): Sık dokunmuş ipek görünümlü kumaşı parlak görünümünden tanıyabilirsiniz. İpek iplik yerine viskos İle dokunduğu için düşük fiyatlıdır. Kullanımı: perdeler, duvar döşemeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü